Τι είπε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για την φυγή επιστημόνων – Έλληνας επιστήμονας βραβεύτηκε για την έρευνα στον καρκίνο

0
82
Δημητριάδος και Αλμυρού

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού ήταν παρών στην βράβευση Έλληνα ερευνητή και ευχήθηκε να επιστρέψουν στην πατρίδα οι Έλληνες επιστήμονες.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος με συγκίνηση μίλησε για τους νέους επιστήμονες της χώρας οι οποίοι αναγκάζονται να εργαστούν στο εξωτερικό και απέναντι σε δυσκολίες και προβλήματα διαπρέπουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ερευνητής κ. Δ. Ηλιόπουλος.

Όπως είπε, είναι το καλό παράδειγμα, οικογενειάρχη, επιστήμονα και του ανθρώπου που αγαπάει την πατρίδα του και δεν την ξεχνάει ποτέ.

Η φυγή επιστημόνων και όχι μόνο είναι αποτέλεσμα της κρίσης που διερχόμεθα, δυστυχώς αυτή τη φορά η μετανάστευση δεν αφορά μόνο εργάτες, αλλά και επιστήμονες και μορφωμένους ανθρώπους, τόνισε ο σεβασμιώτατος και ευχήθηκε να επιστρέψουν.

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, που βραβεύτηκε για την πρωτοπόρα έρευνα του είναι καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA και διευθυντής του Κέντρου Συστηματικής Βιοιατρικής στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος είναι παράδειγμα Έλληνα που μεγάλωσε στην Ελλάδα αλλά αναγκάστηκε να διαπρέψει στο εξωτερικό αφού πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον Βόλο απ όπου και κατάγεται. Εκίνησε ως μαθητής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και έκανε τα πρώτα βήματα επιστήμης και έρευνας στην Ε’ τάξη.

Διαβάστε περισσότερα για την συγκινητική τελετή που έλαβε χώρα στον Βόλο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ