Η ψυχή και το σώμα πρίν και μετά τον θάνατο – Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

0
64
Ανάσταση Κυρίου

Η ψυχή και το σώμα πρίν και μετά τον θάνατο: Ακούστε την απάντηση που πήρε ο Μητροπολίτης από ένα παιδί και τον γέμισε συγκίνηση. Ποιο είναι το αντίθετο του θανάτου;

Ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεοφύτος στην Θεία Λειτουργία τὴν Κυριακὴ Ζ΄ Ματθαίου, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευης της κοινότητος Λειβαδιών (Πιτσιλιάς) της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου μίλησε για το μεγάλο θέμα του θανάτου και το τι συμβαίνει με την ψυχή και το σώμα μας.

Η ψυχή και το σώμα ενώνονται στην γέννηση μας και χωρίζονται με τον θάνατο, το αντίθετο του θανάτου όπως είπε και ένα μικρό παιδί γεμίζοντας με συγκίνηση τον Μητροπολίτη είναι ο Χριστός που μας προσφέρει την Ανάσταση, την επανένωση με την Δευτέρα Παρουσία του αναστημένου σώματος με την αθάνατη ψυχή.

Εμείς όμως στην ζωή μας πρέπει να προσέχουμε γιατί οι άνθρωποι έχουμε μεγάλη έγνοια για την τροφή μας, την υγεία του σώματος μας ενώ θα έπρεπε να ξέρουμε πως όσο το σώμα υποφέρει τόσο καθαρίζεται η ψυχή.

Η ασθένεια λέει ο Σεβασμιώτατος δεν είναι τιμωρία Θεού αλλά ευλογία για την υπομονή μας όπως ανέφεραν και οι λόγοι του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Και ακόμα για να προστατέψουμε την ψυχή μας αν παραβούμε κάποια εντολή αμέσως πρέπει να μετανοούμε. Για μια κακή σκέψη, για το μίσος, για το παράπονο, την αδικία. Μόλις νιώσουμε οτι ο πειρασμός παει να κάνει φωλιά πρέπει να ζητάμε την βοήθεια του Χριστού.

Ακούστε στο ηχητικό που ακολουθεί,  όσα είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος και ειδικά πως πρόσφατα μια γιαγιά που πέθανε εμφανίστηκε στον εγγονό της και τον συγκλόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ