Νίκος Βούτσης: Επίθεση σε Μητροπολίτη – Τι ζητάει

0
63
Βούτσης

Εξηγήσεις, για την, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής λέει, «φερόμενη ως δήλωση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου» ζητάει ο Ν. Βούτσης που εξαπολύει επίθεση.

Σε υψηλότατους τόνους ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με δήλωση του χαρακτηρίζει τις φερόμενες δηλώσεις του Σεβασμιώτατου που κυκλοφόρησαν σε κάποια ΜΜΕ ως απαράδεκτες και λέει ακόμα πως «εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη, αντίληψη».

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής ζητά από τον Σεβασμιώτατο να προχωρήσει στην διάψευση των δημοσιευμάτων χωρίς να είναι σαφές αν αυτό ζητηθηκε από τα κόμματα και απο πια.

Πιο αναλυτικά λέει:«Τις προηγούμενες ημέρες και ενώ η συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη, αναπαράχθηκε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μια κυριολεκτικά απίστευτη φερόμενη ως δήλωση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται η Βουλή ως «βόθρος» και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου ως «η κόπρος του Αυγεία».

Ήλπιζα ότι θα υπήρχε διάψευση ή έστω ανασκευή επί των δηλώσεων που φαίνεται ότι έγιναν. Σε κάθε περίπτωση, δηλώσεις που πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη, αντίληψη δεν μπορούν να τυγχάνουν ασυλίας και να μην αποδοκιμάζονται από τους αρμόδιους πολιτειακούς και βέβαια θρησκευτικούς παράγοντες.

Επαναλαμβάνω, ελπίζω έστω και σήμερα οι εν λόγω δηλώσεις να διαψευστούν«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ