Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Λανθασμένες και χαμένες ιδεολογίες αντιστρατεύονται το θέλημα του Θεού»

0
63
Δημητριάδος Ιγνάτιος

Δημητριάδος Ιγνάτιος:«Ο λαός μας έχει πόνο και αγωνία, είναι τραυματισμένος, η εκκοσμίκευση κυριάρχησε στη ζωή του τόπου κι εμείς πρέπει ν’ αντιπαλέψουμε μαζί της»

Την προσπάθεια αποϊεροποίησης των πάντων κατακεραύνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος που σε ένα πύρινο λόγο σημείωσε πως είναι καθημερινός ο αγώνας για να μην ξεχάσουμε παραδόσεις, ήθη, έθιμα, για να μη διώξουμε το Θεό από τη ζωή μας όπως επιδιώκουν οι λάτρεις της εκκοσμίκευσης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην στάση του κράτους απέναντι στους κληρικούς.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννου Σωτηρόπουλου, εγγάμου Κληρικού, πατέρα ενός τέκνου, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο π. Ιωάννης ανήκει στη γενιά των Κληρικών, που γνώρισε μικρά παιδιά, όταν ανέλαβε το πηδάλιο της Τοπικής μας Εκκλησίας. «Μεγαλώσατε, σπουδάσατε, καταρτίσατε οικογένειες και πλέον, χαίρομαι, ως πατέρας, να βλέπω τα παιδιά μου ν’ αποκτούν οντότητα και ν’ αξιώνονται της μεγάλης ιερατικής τιμής».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι μέσα στην ιερωσύνη «ζούμε στιγμές Θαβώρ, στιγμές παρουσίας του Τριαδικού Θεού, στιγμές φωτός, διακονούμε το Μυστήριο των Μυστηρίων. Τί πιο μεγάλο και σπουδαίο!».

Ο Ποιμενάρχης κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο να μη ξεχνά ότι η θέση του είναι δίπλα στο λαό και ο ρόλος του η διακονία του λαού: «ο λαός μας έχει πόνο και αγωνία, είναι τραυματισμένος, η εκκοσμίκευση κυριάρχησε στη ζωή του τόπου κι εμείς πρέπει ν’ αντιπαλέψουμε μαζί της, γιατί θέλει να αποϊεροποιήσει τα πάντα, να ξεχάσουμε παραδόσεις, ήθη, έθιμα, να διώξουμε το Θεό από τη ζωή μας. Το επιδιώκει, μέσα από λανθασμένες και χαμένες ιδεολογίες, που αντιστρατεύονται το θέλημα του Θεού. Στα ώτα μας, όμως, ηχεί πάντοτε η φωνή του Θεού: «αυτού ακούετε», κι έτσι Αυτόν υπηρετούμε».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο να μη ξεχάσει ποτέ το πνεύμα της διακονίας: «ο λαός μας θα αναζητεί το παράδειγμα της ζωής σου, παρά τα λόγια σου, γι΄ αυτό να μιλάς περισσότερο στο Θεό, μέσα απ’ τη ζωντανή σου προσευχή και ίσως λιγότερο με τα λόγια σου στους ανθρώπους για τον Θεό, αλλά με τις πράξεις, την αγάπη και τη στοργή, την προσφορά και τη θυσία σου. Αυτό θέλει ο λαός από τους ιερείς του σήμερα».

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι ο π. Ιωάννης ανήκει στους Κληρικούς που εισήχθησαν στην Ιερωσύνη με πλήρη επίγνωση, χωρίς την κρατική εξασφάλιση: «Χρωστάει το Κράτος στην Εκκλησία και δε μπορεί ν΄ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Πλέον, ο λαός μας, παρά την ανέχειά του, στηρίζει τους άμισθους Κληρικούς μας, γι΄ αυτό του αξίζει κάθε ευχαριστία κι ευγνωμοσύνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι π. Ιωάννης υπηρετεί την Εκκλησία μαζί με τον δίδυμο αδελφό του π. Σταύρο, μαζί με τον οποίο ανατράφηκαν πνευματικώς στην ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

(Με πληροφόρηση από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ