Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: « Ο λαός υπήρξε και θα είναι πάντοτε Ορθόδοξος» – Τι απάντησε ο Π. Παυλόπουλος

0
68
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Προκόπης Παυλόπουλος έδειξαν οτι ο Νίκος Βούτσης εκφράζει μειοψηφικές απόψεις στην ελληνική κοινωνία.

Στις σχέσεις Εκκλησίας και Έθνους αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό μεγάλης Παναγίας Θηβών, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Mε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο,  τον οποίο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Σουηδίας κ. Κλεόπας, Ανδίδων κ. Χριστοφόρος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, και ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου, ενώ αμέσως μετά την θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους.

Ειδική αναφορά έγινε στην συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση του ναού και την συμπλήρωση 50 ετών ιερατικού βίου του Αρχιεπισκόπου.

Στον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε με νόημα πως «αν είχαμε την δυνατότητα να κοιτάξουμε όχι μόνο μέσα στην πατρίδα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο θα βλέπαμε τους Έλληνες να ανηφορίζουν σε μονοπάτια σε κορυφές βουνών, σε παρεκκλήσια, σε μεγάλες ενορίες και προσκυνήματα για να τιμήσουν την Παναγία. Η εικόνα αυτή είναι ο μεγαλύτερος μάρτυρας ότι αυτός ο λαός υπήρξε και θα είναι πάντοτε Ορθόδοξος».

Από την μεριά του ο Π. Παυλόπουλος συμφώνησε πως :«η ιστορία διδάσκει ότι στους δύσκολους χρόνους τούτο το Κράτος είχε την συμπαράσταση της Εκκλησίας. Και σήμερα στους δύσκολους καιρούς η συμβολή της Εκκλησίας είναι καθοριστική. Αυτά οφείλουμε να τα αναγνωρίζουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ