Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός Τιμίου Προδρόμου από την κοινότητα Άσσιας

0
32
Εορτασμός Τιμίου Προδρόμου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου:  Δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων, επιστροφή των εκτοπισμένων και Μνημόσυνα πάντων των προαπελθόντων Ασσιωτών .

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Προδρόμου Άσσιας μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο «Η Άσσια», την  Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Άσσιας της Μεσαορίας προσκαλούν τους εκτοπισμένους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον εορτασμό της Αποτομής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα του Τιμίου Προδρόμου της Άσσιας.

Την Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017, ώρα 6:30 μ. μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Θα αναπευθεί Δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και επιστροφή των εκτοπισμένων στις πατρογονικές τους εστίες, καθώς και Μνημόσυνα πάντων των προαπελθόντων ασσιωτών πριν και μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Την Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017, το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Η Άσσια», μετά την ακολουθία του Εσπερινού, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2017, θα πραγματοποιηθεί στον περίβολο του Ναού του Αποστόλου Ανδρέου στο Πλατύ Αγλαντζιάς σεμνή αντικατοχική εκδήλωσης μνήμης και τιμής στους πεσόντες και αγνοούμενους της κωμοπόλεως Άσσιας.

(πηγή: Εκκλησία της Κύπρου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ