Πυροσβεστική: Που προσεύχονται οι άνθρωποι που τα βάζουν με την φωτιά

0
37
Πυροσβεστικό Σώμα

Πυροσβεστική: Οι μάχες με τις φλόγες είναι η δουλειά τους η οποία προκαλεί τον θαυμασμό των πολιτών. Οι ίδιοι κάθε Δεκέμβριο τιμούν τους Προστάτες τους.

Κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τιμά τους Προστάτες της Τρείς Παίδας εν Καμίνω.

Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και καθιερώνεται  από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

To Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου τους Προστάτες του  Αγίους  Τρείς Παίδας, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, οι  οποίοι με τη στάσητης  ζωής τους αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ” όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Οι τρεις Παίδες όπως είναι γνωστό παρέμειναν ανέπαφοι μέσα στο πυρακτωμένο καμίνι, όπου τους είχαν ρίξει, γιατί αρνήθηκαν να προσκυνήσουν την χρυσή εικόνα του βασιλιά.

Έγιναν έτσι παράδειγμα ήθους και αρετής και παραδείγματα ανθρώπων που είχαν τη θέληση και την ικανότητα να επιλέγουν το αληθινό και αιώνιο, περιφρονώντας απειλές, διώξεις και μαρτύρια.

(με πληροφορίες από την Εκκλησία της Κύπρου και την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ