Προσοχή στους «εράνους» συνιστά η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

0
48
Καμπάνα

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών συνιστά προς τους πιστούς να προσέχουν πάρα πολύ γιατί πραγματοποιούνται «έρανοι» οι οποίοι ουδεμία νομιμοποίηση έχουν.

Για να αποτραπεί το φαινόμενο εκδόθηκαν και οι σχετικές οδηγίες προς τους πιστούς.

«Με αφορμή τουλάχιστον περίεργα περιστατικά των τελευταίων ημερών, όπου διάφοροι επιτήδειοι εμφανίζονται πιθανότατα με εικονικά στοιχεία ταυτότητας, ως πρόσωπα δήθεν εξουσιοδοτημένα από τον Αρχιεπίσκοπο ή έχοντα σχετική εντολή από Υπηρεσίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση ζημιών για λογαριασμό Ιερών Μονών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές ή ευρίσκονται σε πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Μακαριώτατος ουδένα έχουν εξουσιοδοτήσει για τη συγκέντρωση χρημάτων «για την αποκατάσταση των ζημιών σε Ιερές Μονές», πολλώ δε μάλλον ουδεμία υπηρεσία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία.


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ORTHODOXPLANET.COM ΚΑΙ AYTO:Απίστευτο! Επιτήδειοι ζητούν λεφτά τάχα για την επισκευή Ιερών Ναών από τον σεισμό! Τι λέει η Μητρόπολη


Συνιστούμε σε όσους γίνουν δέκτες ανάλογων επικοινωνιών, στις οποίες μάλιστα ενίοτε τους ζητούνται και τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, να απευθύνονται άμεσα στις Υπηρεσίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να αναφέρουν τα σχετικά περιστατικά στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές αρχές ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ