Λευκωσία: H Εκκλησία της Κύπρου προσέφερε τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Παλαίφατο Πατριαρχείο

0
75
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ

O Ιερός Ναός του Αγίου Σάββα της παλαιάς Λευκωσίας αποτελεί πλέον την Εξαρχία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στη Λευκωσία.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄: «Να υποστηρίζετε τα δίκαια που επιθυμεί ο Θεός, αλλά ξεχνάνε τόσο εύκολα οι άνθρωποι…»

Τις πατριαρχικές ευχαριστίες του εξέφρασε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, μιλώντας προς το εκκλησίασμα του Αγίου Σάββα της παλαιάς Λευκωσίας, για το γεγονός ότι η Εκκλησία της Κύπρου προσέφερε αυτήν ακριβώς την ιστορική εκκλησία στο Παλαίφατο Πατριαρχείο, για να αποτελεί πλέον την Εξαρχία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στη Λευκωσία.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ υποδέχτηκαν θερμά στον ιερό αυτό χώρο οι πολλοί πιστοί που προσήλθαν για να τον προϋπαντήσουν. Ανάμεσά τους, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, η Κυπρία ευρωβουλευτής και Μεγάλη Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κα Ελένη Θεοχάρους, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης και ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία κ. Χρήστος Καποδίστριας, παλιός γνώριμος του Μακαριωτάτου, καθώς διετέλεσε πρόσφατα Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια.

Καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Θεόδωρο, ο Έξαρχος της ιεραποστολικής εκκλησίας αρχιμανδρίτης π. Αθηνόδωρος Παπαευρυπιάδης μίλησε για το έργο του Πατριάρχου Θεοδώρου, τονίζοντας συγκεκριμένα:…

Διαβάστε την συνέχεια στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου (κλίκ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ