Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Η Ελληνορθόδοξη Παιδεία χρωστάει τα μέγιστα στον διδάσκαλο του Γένους (ΒΙΝΤΕΟ)

0
93

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την βαρβαρότητα που βίωσαν οι Έλληνες στην Τουρκοκρατία και τον αγώνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Μοναδικά ιστορικά ντοκουμέντα που εξηγούν γιατί η Θεία Πρόνοια έστειλε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό να σώσει το Γένος απο τον εξισλαμισμό ακούστηκαν σε ημερίδα για τον Άγιο  Κοσμά τον Αιτωλό και την Ελληνορθόδοξη Παιδεία.

Οι περιοδείες του Αγίου με την ευλογία των Οικουμενικών Πατριαρχών είχαν πρώτο στόχο να γίνει με απλή γλώσσα κατανοητή η Αγία Τριάδα και να καταρρίψει τον μύθο που καλιεργούσαν οι Τούρκοι λόγω της αμάθειας πως οι Έλληνες είχαν τρεις θεούς.

Ο Άγιος Κοσμάς εξηγούσε πρώτα από όλα τι είναι η Αγία Τριάδα και μετά ανέλυε σε απλά ελληνικά όλα τα άλλα θέματα για να σωθεί το Γένος για να μην τουρκέψουν οι Έλληνες.

«Ανοίξτε σχολεία ελληνικά» για να μανθάνουν τα παιδιά τι είναι Θεός, Αγία Κοινωνία, Αγία Τριάδα….έλεγε ο Άγιος Κοσμάς στους Έλληνες.

Έτσι με τέτοια κηρύγματα κρατήθηκε ζωντανή η πίστη και το Έθνος.

Ο Άγιος Κοσμάς ήθελε ένα σχολείο Χριστοκεντρικό σε εποχές που κανείς δεν μπορούσε να διαοηθεί όπως σήμερα να συζητά την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία των παιδιών.

Δείτε τι λέει στην ομιλία του για τον Άγιο Κοσμά ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων στις 03-04-2016

πηγη βίντεο: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ