Άγιος Φανούριος: Ο βίος και το μαρτύριο – Μια συγκλονιστική εκπομπή από το Ραδιοφώνο της Εκκλησίας της Ελλάδος

0
191
Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ

Άγιος Φανούριος: Αξίζει όλοι να βρούμε τον λίγο χρόνο που χρειάζεται για να ακούσουμε την εξαιρετική εκπομπή που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η διήγηση της κ. Βαλίνας Νικητοπούλου καθηλώνει πραγματικά με την εξιστόρηση του βίου του Αγίου Φανουρίου να παρουσιάζεται μπροστά μας σαν να τον βλέπαμε με εικόνα την ώρα που γινόταν.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ: Φανουρόπιτα με την Ντίνα Νικολάου και τον Θανάση Πάτρα – ΒΙΝΤΕΟ


 

Η σύγκρουση του Αγίου με την ειδωλολατρεία αλλά και τα δώδεκα μαρτύρια που υπέμεινε με ακλόνητη πίστη είναι φάρος για κάθε Ορθόδοξο για την ζωή του.

Ο Άγιος Φανούριος δίδαξε με το παράδειγμα του, με την πίστη και την θυσία του, και αφήνει παρακαταθήκη για το πως θα αποφύγουμε και σήμερα τις παγίδες που έντεχνα στήνονται ακόμα, με αμείωτη ένταση, στην Ορθοδοξία.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Φανουρόπιτα: Εύκολη και νόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη σε ΒΙΝΤΕΟ


 

Ακούστε ακόμα στο ηχητικό αφιέρωμα που ακολουθεί ποιοι είναι οι δυο τόποι που διεκδικούν  την εύρεση της εικόνας του Αγίου.

Αλλά και συγκλονιστείτε με το θαύμα του Αγίου Φανουρίου ο οποίος επενέβη για την σωτηρία και την απελευθέρωση ιερέων από τους αγαρηνούς με θαυματουργικό τρόπο.

Ακόμα τι λέει η παράδοση για την φανουρόπιτα, πως γίνεται και γιατί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ