Μνήμη των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας – Η απόδειξη οτι ο γάμος δεν είναι εμπόδιο στην αγιότητα

0
250
ΑΓΙΟΙ ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΝΑΤΑΛΙΑ

Μνήμη των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας: Ο συγκινητικός βίος των δύο αυτών Αγίων αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι ο γάμος και η συζυγία δεν πρέπει να θεωρούνται εμπόδια προς τη σωτηρία και την αγιότητα.

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τους ομοζύγους Αγίους  Αδριανό και Ναταλία, που κατάγονταν από τη Νικομήδεια και έζησαν περί τα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ.

Ο συγκινητικός βίος των δύο αυτών Αγίων αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι ο γάμος και η συζυγία δεν πρέπει να θεωρούνται εμπόδια προς τη σωτηρία και την αγιότητα. Αντίθετα, είναι μια ελεύθερη επιλογή συμπλήρωσης της ελλειμματικότητας του Νυμφίου και της Νύμφης. Αναδεικνύονται ως ένα σωτήριο αγώνισμα τελείωσης των ομοζύγων εν Χριστώ και εντός της Εκκλησίας, ως «κατ’ οίκον Εκκλησία», όπως ο Απ. Παύλος χαρακτηρίζει την οικογένεια.

Κυρίως, όμως, το ζεύγος Αδριανός και Ναταλία αποτελεί παράδειγμα για το πώς οι σύζυγοι, οφείλουν να συμβάλουν στην κατά Θεό επιτυχία της συζυγίας, δηλαδή στη θέωση όλων των μελών της οικογένειας.

Ο Άγιος Αδριανός υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης και των βασανιστηρίων, στα οποία είχαν υποβληθεί από τους διώκτες τους 23 Χριστιανοί. Η πίστη και η αυταπάρνηση που επέδειξαν οι υποψήφιοι μάρτυρες κατένυξαν την ψυχή του, σε σημείο να προσέλθει και ο ίδιος στους δημίους και να δηλώσει, με θάρρος, ότι είναι Χριστιανός και επιθυμεί να μαρτυρήσει για την αγάπη του Χριστού.

Διαβάστε την συγκλονιστική συνέχεια στην Εκκλησία της Κύπρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ