Τι λέει ο Μητροπολίτης Κέρκυρας στα παιδιά που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις;

0
67
Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πάντοτε μπορούμε να βάλουμε καινούργια αρχή στη ζωή μας. Να προσπαθήσουμε και πάλι ή να αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας.

Στο πατρικό του μήνυμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαπόντιων νήσων κ. Νεκτάριος απευθύνεται τόσο στα παιδιά που πέρασαν σε κάποια Σχολή όσο και σε αυτά που ίσως χρειαστεί να ξαναπροσπαθήσουν.

Δείτε τι λέει και πως τονίζει οτι τα παιδιά δεν πρέπει να απογοητεύονται αλλά με πίστη και ψυχραιμία να παλεύουν για το μέλλον τους.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 

Αγαπητά μου παιδιά,

Η τοπική μας Εκκλησία συμμετέχει στη χαρά σας για την επιτυχία σας στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της πατρίδας μας! Προσευχόμασταν και θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για σας να προχωρήσετε στη ζωή σας με όρεξη για γράμματα, για παιδεία, για καλλιέργεια ήθους, για αντίσταση στο πνεύμα των καιρών που θέλει υποταγή στα κελεύσματα ενός πολιτισμού χωρίς ηθικές αξίες, που προτάσσει μία πραγματικότητα συμβιβασμού στο εύκολο και δίνει την εντύπωση ότι η νέα γενιά πρέπει να φύγει από την πατρίδα μας για να πετύχει. Εσείς παλέψατε και κάνατε το πρώτο βήμα. Πετύχατε μέσα από μία διαδικασία επίπονη να ανοίξει για σας ο δρόμος της μόρφωσης. Προσπαθήστε να τον συνδυάσετε με την ελπίδα που δίνει η πίστη στον Θεό και η έμπνευση για προσφορά στο σύνολο, ώστε να γίνετε το στήριγμά μας και εκείνοι που θα συμβάλετε στην αληθινή αλλαγή της κοινωνίας μας! Καλή σταδιοδρομία!

Θέλω να απευθυνθώ και σε όσους δεν κατάφεραν, ελπίζω προσωρινά, να εκπληρώσουν το όνειρό τους. Μην απογοητευτείτε! Πάντοτε μπορούμε να βάλουμε καινούργια αρχή στη ζωή μας. Να προσπαθήσουμε και πάλι ή να αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας. Επικαλεστείτε τη φώτιση του Θεού και με ψυχραιμία παλέψτε!

Η Εκκλησία και ο Επίσκοπός σας είμαστε κοντά σε όλους και όλες σας! Σας αγαπούμε και προσδοκούμε να γίνετε φορείς του νέου που έχουμε όλοι ανάγκη! Καλή πρόοδο!

Με πατρικές ευχές και αγάπη,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

+Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ &ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ