Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία

0
54
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Την δική του απάντηση με ηχηρό τρόπο στο θέμα που έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις Βούτση έδωσε από το Ίλιον ο Αρχιεπίσκοπος .

Απάντηση με νόημα έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος από το Ίλιον όπου αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη.

«Καλούμαστε να σηκώσουμε τον πήχη πιο ψηλά. Να αφήσουμε τις μικρότητες. Να μη μας απασχολούν οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, αλλά Εκκλησίας – Έθνους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος  από την πλατεία Αγίου Φανουρίου όπου βρέθηκε για την εορτή του Αγίου Φανουρίου του Θαυματουργού.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρησε την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη  «μεγάλη τιμή, αλλά και υποχρέωση» και σημείωσε: «γίνομαι πολίτης ενός ιστορικού Δήμου και πολίτης είναι αυτός που ενδιαφέρεται για τα θέματα της πόλεως, για τα προβλήματα και τα θέματα των ανθρώπων».

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Ιλίου – Μακρά ιστορία και προσφορά

Ο ίδιος τόνισε ακόμα σε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι δεν υπάρχει Εκκλησία που να μην ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο υπογραμμίζοντας πως «όσοι αγαπούμε τον άνθρωπο, είμαστε υποχρεωμένοι να συμβαδίσουμε».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας λέγοντας πως θα συνεχιστεί διότι είναι έργο που γίνεται για το κοινό καλό.

«Βέβαια δεν είναι έργο του Αρχιεπισκόπου ή ενός Αρχιερέως ή ενός ιερέα. Είναι έργο που καλλιεργείται στις καρδιές των ανθρώπων και γίνεται με τη βοήθεια αυτών. Ό,τι συμβαίνει, άλλωστε, είναι αποτέλεσμα του λαού μας» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Για να συνεχίσει αναφέροντας πωςQ «αυτός ο τόπος έχει περάσει πολλές κρίσεις. Διαφορές υπήρξαν πάντοτε. Ο καθένας πρέπει να διορθώσει τον εαυτό του και να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις για το καλό αυτού του τόπου. Η Ελλαδίτσα μας περιφρονείται αυτό τον καιρό», επίσης τόνισε   «αλλά είναι το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης και θα το πιέσουν. Εξαρτάται από εμάς να βγούμε από τις δυσκολίες. Με την πείρα και την εμπειρία μου θεωρώ ότι καλούμαστε να είμαστε ενωμένοι και να αγωνιζόμαστε. Καλούμαστε να βρούμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τις παιδικές αρρώστιες και να είμαστε ενωμένοι για την πατρίδα και όχι για τον εαυτό μας».

Όταν ο Δήμαρχος επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο την απόφαση του Δήμου και αναμνηστική πλακέτα,  ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στον Δήμαρχο μία αναμνηστική πλακέτα της Αρχιεπισκοπής που απεικονίζει τον Απόστολο Παύλο να κηρύσσει στην Πνύκα και τόνισε πως «έτσι ξεκίνησε ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη. Ας ευχηθούμε Η Ελλάδα να δώσει την αφορμή η Ευρώπη να ξαναγίνει Χριστιανική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ