Ιερά Σύνοδος: Διήμερη συνεδρίαση με φόντο τον «διμέτωπο» της Εκκλησίας

0
59
Ιερα Συνοδος

H Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνέρχεται την Τετάρτη και την Πέμπτη για να συνεδριάσει στον απόηχο των δυο «μετώπων» που έχουν ανοίξει και ολοένα «φουντώνουν».

Το πρώτο μέτωπο φυσικά αφορά όσα είπε ο Νίκος Βούτσης για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και που απαντήθηκαν απο πολλούς Μητροπολίτες από την πρώτη στιγμή αλλά και απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: « Ο λαός υπήρξε και θα είναι πάντοτε Ορθόδοξος» – Τι απάντησε ο Π. Παυλόπουλος

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – Ο Πατρών Χρυσόστομος σε μια απάντηση – «καταπέλτη» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος : «Πύρινα βέλη» κατά Βούτση (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – Συγκλονίζει ο Μητροπολίτης Σάμου – Τι είπε ο Ιησούς για την Ελλάδα – Γιατί τα Ελληνικά είναι η γλώσσα της Εκκλησίας μας


Το δεύτερο μέτωπο που έχει ανοίξει έχει να κάνει με τα «βέλη» κατά της Ευρώπης τα οποία εκτοξεύονται από Ιεράρχες αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο σε μια περίοδο που ίσως αυτή η τακτική του «διμέτωπου» να στερεί δυνάμεις από το κυρίως θέμα που σίγουρα έχει να κάνει με την θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην χώρα μας.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία

Φθιώτιδος Νικόλαος: Όποιος προσπαθήσει να βάλει τον Θεό στο περιθώριο θα το πληρώσει ακριβά


Αφού όπως φαίνεται η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει θέματα σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία και τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας με αφορμή και την Συνταγματική αναθεώρηση.

Σχέσεις οι οποίες σε πολλές χώρες τις Ευρώπης είναι προνομιακές για τις εκεί Εκκλησίες, χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ιταλία, κάτι που σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και επιχείρημα για να πάψουν στην Ελλάδα οι όποιες συζητήσεις που θα ήταν δυνατό να οδηγήσουν σε περιορισμό του ρόλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ