Κύπρος: Οι Πρόσφυγες του Γερόλακκου εορτάζουν το Γενέσιο της Θεοτόκου και τη μνήμη του Αγίου Μάμαντος

0
48

Κύπρος: Την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017, στην μαρτυρική Κύπρο οι πρόσφυγες του Γερόλακκου εορτάζουν το Γενέσιο της Θεοτόκου και τη μνήμη του Αγίου Μάμαντος.

Δυνατά καίει η φλόγα της πίστεως στα στήθη των εκτοπισμένων από την τουρκική εισβολή προσφύγων στην μαρτυρική Κύπρο.

Η πίστη τους στον Κύριο και η προσμονή της απελευθέρωσης του νησιού τους ενώνει και τους δυναμώνει.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γερολάκκου,  το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα Σωματεία του κατεχόμενου Γερόλακκου καλούν τους συγχωριανούς να συμμετάσχουν στην πανήγυρη του Γενεσίου της Θεοτόκου και του Αγίου Μάμαντος, το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2017, στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια, όπου ιερουργεί ο συγχωριανός μας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριάκος Κυριάκου.

Θα τελεστεί Όρθρος και Θείας Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί δέηση, για επιστροφή στις πατρογονικές εστίες σε συνθήκες ελευθερίας, και ιερά Μνημόσυνα πάντων των κεκοιμημένων κληρικών και λαϊκών κατοίκων Γερολάκκου, πριν την τουρκική εισβολή και μετά στην προσφυγιά.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πανήγυρη μπορούν οι πρόσφυγες από το Γερόλακκο να επικοινωνήσουν με τον Κοινοτάρχη και Εκκλησιαστικό Επίτροπο κ. Ιάκωβο Παρπέρη, στο τηλ. 99161184.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γερολάκκου.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ