Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου

0
77
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου: Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τίθεται σε προσκύνηση το τεμάχιο της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας.

Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμά την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, απότμημα της οποίας φυλάσσεται, ως πολύτιμο θησαύρισμα, στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς.

Επίσης όπως είναι γνωστό πανηγυρίζει και το ιερό Παρεκκλήσιο της Τιμίας Ζώνης, στον Εκκλ/κό Ξενώνα της Άλλης Μεριάς, όπου στις 30/8 στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία, που θα περιλαμβάνει τον Εσπερινό, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας όπως έκανε γνωστό ανακοίνωση της Μητρόπολης θα τίθεται σε προσκύνηση το τεμάχιο της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας.

Σύμφωνα με τις γραφές τεμάχια της Αγίας Ζώνης είχαν μοιραστεί σε διάφορους Ιερούς Ναούς της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι Σταυροφόροι κάποια κομμάτια της τα μετέφεραν στην Δύση, μετά την Άλωση σωζόμενο τμήμα της Αγίας Ζώνης έφτασε με περιπετειώδη τρόπο στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Για τις πιστές γυναίκες οι οποίες θέλουν να αποκτήσουν παιδιά αν προσευχηθούν με την καρδιά τους η Αγία Ζώνη είναι θαυματουργή αφού όπως αναφέρεται τους δίδεται τεμάχιο υφάσματος το οποίο έχει ευλογηθεί στην λειψανοθήκη της Αγίας Ζώνης και τις βοηθάει να τεκνοποιήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ