Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Συγκίνηση στην Θεία Λειτουργία στον ανακαινισθέντα ιστορικό Ιερό Ναό

0
92

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β‘, χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον ομώνυμο ανακαινισθέντα ιστορικό Ιερό Ναό, εντός του πάλαι ποτέ «Κοτσίκειου» Ελληνικού Νοσοκομείου στην Αλεξάνδρεια.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στους πιστούς οι οποίοι προσήλθαν σε κλίμα κατάνυξης στην Θεία Λειτουργία.

Οι πιστοί στην Αλεξάνδρεια, που ευλαβούνται τον Βαπτιστή, παρέμειναν και στην συνέχεια στον Ιερό Ναό με συγκίνηση καθώς ο Πατριάρχης  με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο, τον Αιγύπτιο ιεροσπουδαστή κ.Άσραφ Ναμπίρ Hosin Bayoouk, μαζί με τον αδερφό του π. Θεόδωρο, ιερέα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο Αραβόφωνο ποίμνιο της περιοχής Μανσούρα, από όπου κατάγονται.

Ο Μακαριώτατος  ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β‘ χειροθέτησε τον Ιεροσπουδαστή κ. Bayoouk σε Αναγνώστη, εντός του Πατριαρχικού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων.

Σημειώνεται πως ο χειροθετηθείς το τελευταίο διάστημα βρίσκεται για σπουδές στην Ρωσία, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και την έγκριση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας, στην Θεολογική Ακαδημία του Αγίου Σεργίου.

Ευχή του Αλεξανδρινού Προκαθημένου είναι, μετά τις σπουδές του, ο κ.Bayoouk ως αραβόφωνος πιστός, να διακονήσει το αραβόφωνο ποίμνιο και τους Ρώσους Ορθοδόξους που βρίσκονται ή που έρχονται στην Αίγυπτο, τελώντας την Λατρεία της Εκκλησίας στην γλώσσα τους.

Με συγκίνηση και πατρική αγάπη ο  Μακαριώτατος τους αποχαιρέτησε, ευχόμενος στον ιεροσπουδαστή καλές σπουδές, καλή διακονία ως Αναγνώστης της Εκκλησίας και μελλοντικά ως κληρικός της Εκκλησίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ