Το θαύμα της Παναγίας του Κάστρου σε ένα μικρό παιδάκι

2
183
ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Το θαύμα της Παναγίας του Κάστρου έχει συνταράξει τους πιστούς και περισσότερο από όλους τους γονείς του θεραπευθέντος παιδιού.

Ρίγησαν από τα λόγια του Μητροπολίτη Λέρου οι πιστοί που παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία για τον Εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που ολοκληρώθηκε με την απόδοση της εορτής, την Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ.Παΐσιος, επιστρέψας από την Αστυπάλαια δια τον εορτασμόν της Παναγίας Πορταϊτίσσης Αστυπαλαίας, εχοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, συμμετέχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και πολλών παρεμιδημούντων ιερέων, στην Παναγία του Κάστρου Λέρου.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του απεκάλυψε και το σύγχρονο θαύμα της Παναγίας του Κάστρου.

Μία οικογένεια από Ουκρανία, με σοβαρό πρόβλημα υγείας του μικρού παιδιού τους, ονόματι Ιγκόρ (διεγνωσμένος καρκίνος στον εγκέφαλο), επισκέφθηκε πέρυσι την Παναγία.

Μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους, και μετά από επανέλεγχο και επανεξέταση του μικρού παιδιού, δεν εντοπίστηκε απολύτως κανένα πρόβλημα!

Φέτος στην χάρη Της η μητέρα και ο μικρός Ιγκόρ επισκέφθηκαν την Παναγία του Κάστρου για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους γι’ αυτή την θαυματουργική εξέλιξη!

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη υπό του Μητροπολίτου και του Ιερού Κλήρου, η  λιτάνευσις της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας  στα «πεντένια» του Κάστρου, όπου όλοι οι προσκυνητές ασπάσθηκαν την Εικόνα και προσευχήθηκαν.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΛΕΡΟΥ

Τοῦ Αἰγαίου προστάτις καί τῆς Λέρου τό καύχημα,

τοῦ Λουκᾶ ἡ Εἰκόνα, τῆς Ἀνατολῆς τό ἀγλάϊσμα.

Τιμῶμεν τήν Ἁγίαν Σου μορφήν,

τήν βρύουσαν ἀπείρους δωρεᾶς.

Θεραπεύεις τούς νοσοῦντας,

καί προστατεύεις πάντας τούς κινδυνεύοντας.

Δόξα τῷ Σέ Δοξάσαντι Ἀγνή,

δόξα τῷ Σέ θαυμαστώσαντι,

δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διά Σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

 

(Με πληροφόρηση από την Ιερά Μητρόπολη Λέρου Καλύμνου Αστυπάλαιας)

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dear faithful,

  We saw your article about the miracle of Panagia tou Kastro in Leros. Thanks be to God. Is there an English translation to the article? If yes, would you kindle point at its link? If there is no English translation, do we have your permission to translate it and post it on our facebook page?

  • Dear Mr Karabatis thank you for your kind words.
   Unfortunately there is no translation, but you have our permission to translate it and share it on your page. Actually it would be great to read that fact as many as posible.

   With respect
   Orthodox planet team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ