Γιατί έσβησαν τον ΣΤΑΥΡΟ από εκκλησία; – Που αλλού έχουν σβήσει τον ΣΤΑΥΡΟ

0
73
Τίμιος Σταυρός

Ένα νέο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας προβληματίζει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Καλό είναι όμως να μην ξεχνάμε.

Τις τελευταίες ώρες μια πληροφορία κάνει τον γύρο του διαδικτύου σοκάροντας τους πιστούς.

Σε συσκευασία τροφίμων σε γνωστή εκπτωτική αλυσίδα σουπερ-μαρκετ γερμανικών συμφερόντων υπάρχει εικόνα από ένα εκκλησάκι στην Σαντορίνη από το οποίο αφαιρέθηκαν οι σταυροί που υπήρχαν στους τρούλους!

Σύμφωνα με το site iefimerida πελάτης της αλυσίδας στο Βέλγιο έγραψε στο δίκτυο RTL :«Είμαι σοκαρισμένος που είδα τα Lidl που πωλούν ελληνικά προϊόντα να προσπαθούν να σβήσουν μέρος του ελληνικού τοπίου και πολιτισμού» .

Από την μεριά του το σούπερ – μάρκετ ζήτησε μετά τον σάλο συγγνώμη

«Ρωτήσαμε εκπρόσωπο των Lidl για το λόγο για τον οποίο αφαιρέθηκε ο σταυρός» αναφέρει το δίκτο RTL.be, και παραθέτει τη σχετική απάντηση: «Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα γιατί δεν θέλουμε να αποκλείουμε καμία θρησκευτική πεποίθηση. Είμαστε μια εταιρία που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και αυτή η αρχή είναι που επεξηγεί το “σχέδιο” πάνω στη συσκευασία».

«Η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν» δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα εκπρόσωπος του Lidl.

Να θυμηθούμε και την REAL

Ο Σταυρός πάντως δεν εξαφανίζεται για πρώτη φορά λόγω εμπορικών πρακτικών.

Μπορούμε όλοι να θυμηθούμε πως επειδή η REAL είχε σπόνσορα από αραβικό κράτος οι φανέλες της ομάδας που για πώληση στον αραβικό κόσμο δεν είχαν τον σταυρό επί του στέμματος όπως εμφανίζεται επισήμως στο έμβλημα της….

Ας προβληματιστούμε όλοι λοιπόν για το που πάμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ