ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην κυβέρνηση από την οργή Ιερώνυμου για τις ΕΙΚΟΝΕΣ – Απάντηση Γαβρόγλου

0
45
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου μετά την αιχμηρότατη επιστολή του Αρχιεπισκόπου που δημοσιοποιήθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο έβαλε τις υπηρεσίες να απαντήσουν, αλλά…

Απάντηση χωρίς… απάντηση έβγαλε μέσα στην άγρια νύχτα το υπουργειο Παιδείας δείγμα του πανικού που υπάρχει στην κυβέρνηση από την απόφαση του Αρχιεπισκόπου να εξαπολύσει «πύρινα βέλη» για την προστασία του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων Ορθοδόξων και να καταγγέλλει τις επιθέσεις στην Ορθοδοξία.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:  Ιερώνυμος καλεί Γαβρόγλου – Ιστορική επιστολή του Αρχιεπισκόπου για τις ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και τα «βέλη» κατά της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Από την γραφειοκρατική, τυπική,  απάντηση του υπουργείου Παιδείας προκύπτει πως φυσικά και οι Ορθόδοξοι μπορούν να έχουν εικονίσματα στα γραφεία τους,(Το ερώτημα είναι περιττό δεδομένων των διατάξεων της πολιτείας περί θρησκευτικής ελευθερίας αλλά και του σεβασμού των θρησκευτικών πεποιθήσεων που το ΥΠΠΕΘ έμπρακτα και σταθερά υπηρετεί, λέει το υπουργείο) όμως δεν απαντιέται τίποτα άλλο από τα σημαντικότατα και φλέγοντα θέματα που βάζει ο Αρχιεπίσκοπος για τις συνεχείς επιθέσεις στην Ορθοδοξία μας.

Προφανώς τα αναπάντητα ερωτήματα του Αρχιεπισκόπου δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα και η Εκκλησία θα επανέλθει.

Μέχρι τότε δείτε τι έβγαλε το υπουργείο Παιδείας.

01-09-17 Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το θέμα που  προέκυψε στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα επιστολή εργαζομένης στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., εποπτευόμενο φορέα του ΥΠΠΕΘ, που περιέχει καταγγελίες περί μη σεβασμού θρησκευτικών συμβόλων. Για το ΥΠΠΕΘ δεν τίθεται θέμα απάντησης στο ερώτημα αν εργαζόμενοι «απαγορεύεται να φέρουν θρησκευτικά σύμβολα». Το ερώτημα είναι περιττό δεδομένων των διατάξεων της πολιτείας περί θρησκευτικής ελευθερίας αλλά και του σεβασμού των θρησκευτικών πεποιθήσεων που το ΥΠΠΕΘ έμπρακτα και σταθερά υπηρετεί.

Αμέσως μόλις έλαβε (18/8/2017), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την επιστολή εργαζόμενης στον Ε.O.Π.Π.ΕΠ περί μη σεβασμού των θρησκευτικών συμβόλων, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ ζήτησε από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του να παράσχει εξηγήσεις επί του ζητήματος. Η Διευθύνουσα απάντησε με αναλυτική επιστολή της στις 20/8/2017. Εντός τεσσάρων ημερών, ο Αν. Γενικός Γραμματέας έδωσε εντολή διενέργειας των υπηρεσιακώς προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών ελέγχου. Επισημαίνουμε ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε πριν υπάρξει η όποια δημοσιότητα περί του θέματος. Από πλευράς του ΥΠΠΕΘ, υπήρξε άμεσα κινητοποίηση ώστε να διευκρινιστούν τα τεκταινόμενα στον Ε.Ο.Π.Π.ΕΠ. Η εν λόγω επιστολή συμπίπτει με συγκυρία σημαντικών διοικητικών αλλαγών στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., εξορθολογισμού της λειτουργίας του και αναζήτησης απαντήσεων αναφορικά με το σύννομο του ύψους των οικονομικών απολαβών ορισμένων υπαλλήλων του.

Ο έλεγχος που ζητήθηκε εστιάζει:

(α) Στα αναφερόμενα στην από 18/8/2017 επιστολή της εργαζόμενης καθώς και στις από 20/8/ 2017 έγγραφες εξηγήσεις της Διευθύνουσας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
(β) Στο αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις και υποχρεώσεις των μελών του Δ.Σ. του Ε.O.Π.Π.ΕΠ. για την συμμετοχή τους στο Δ.Σ.
(γ) Στον τρόπο καθορισμού των αμοιβών των μισθοδοτούμενων από τον Ε.O.Π.Π.ΕΠ. από την πρόσληψή τους μέχρι σήμερα.
(δ) Στην πιθανότητα ύπαρξης ζητήματος αντιποίησης αρχής στις επιστολές που ανταλλάχθηκαν.

Βάσει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ελέγχου, το ΥΠΠΕΘ θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειες. Τα πορίσματα της διαδικασίας ελέγχου θα βρίσκονται στη διάθεση του εισαγγελέα. Το ΥΠΠΕΘ ενήργησε ταχύτατα, με σεβασμό στις θεσμικές διαδικασίες και στα πρόσωπα, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, του σεβασμού των θρησκευτικών συμβόλων και του κύρους του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ