Χριστόδουλος: Η κορύφωση στις συγκρούσεις κράτους – Εκκλησίας

0
111
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Χριστόδουλος: Οι τεταμένες σχέσεις κράτους – Εκκλησίας δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Υπάρχουν περίοδοι που παρουσιάζουν ύφεση και άλλες που κορυφώνονται.

Οι τριβές του τελευταίου διαστήματος δείχνουν πως άλλη μια κορύφωση ιστορικού χαρακτήρα έρχεται.


Ιερώνυμος καλεί Γαβρόγλου – Ιστορική επιστολή του Αρχιεπισκόπου για τις ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και τα «βέλη» κατά της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Οι δηλώσεις Βούτση, η μάχη για τα Θρησκευτικά, η «φλογερή» επιστολή του Αρχιεπισκόπου για τις Εικόνες είναι δείγματα, την ώρα που έχει ανοίξει θέμα για την Εκκλησιαστική περιουσία και βέβαια τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας με φόντο την συνταγματική αναθεώρηση.


Εκκλησιαστική Περιουσία: Τι αποφάσισαν στο υπουργείο Παιδείας


Στο μυαλό όμως όλων των Ορθοδόξων σε κάθε στιγμή έντασης είναι βέβαιο πως έρχονται οι ιστορικές στιγμές που έζησε η χώρα με την τεράστια λαοσύναξη, πέρα από κάθε προσδοκία, όταν με πρωτοβουλία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου η Εκκλησία και οι πιστοί εκδήλωσαν την αντίθεση τους στην αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

Το σύνθημα που κυριαρχούσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν «Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία» ενώ ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «την Εκκλησία όποιο χέρι τόλμησε να την αγγίξει, ξεράθηκε…βλέπουν τον Σταυρό και δαιμονίζονται λές και ο Σταυρός έβλαψε αυτόν τον τόπο».

17 χρόνια μετά από εκείνη την μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλοι οι πρωταγωνιστές έχουν αλλάξει.

Το αποτέλεσμα εκείνης της σύγκρουσης είναι γνωστό.

Αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα τελειώσει αυτή η νέα σύγκρουση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ