Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βηματαρίσσης από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στη Ν. Ιωνία

0
126
ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΗΜΑΤΑΡΡΙΣΑ

Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βηματαρίσσης: Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας θα πραγματοποιηθεί από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Πλήθος πιστών αναμένεται να επισκεφτεί την Νέα Ιωνία για να υποδεχτεί την Ιερά Εικόνα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7.00μ.μ.

Τότε θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή και ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βηματαρίσσης εκ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Ν. Ιωνία (βρίσκεται στην Λεωφ. Ηρακλείου 340).

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού με Αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 07.00π.μ., ημέρα της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6.30μ.μ. ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Θεοτόκου.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΗΜΑΤΑΡΙΣΣΑ

Μετά απο επιδρομή Αράβων στο Άγιο Όρος ο ιεροδιάκονος και βηματάρης (επιμελητής του ιερού βήματος) έκρυψε μέσα στο φρεάτιο της Αγίας Τράπεζας μια πολύτιμη εικόνα της Θεοτόκου και ένα Σταυρό τοποθετώντας μπροστά τους μια αναμμένη λαμπάδα.

Εβδομήντα χρόνια πέρασαν ώσπου ο ιεροδιάκονος να απελευθερωθεί.

Γύρισε στην Ιερά Μονή και βρήκε νέους μοναχούς που δεν ήξεραν τίποτα.

Με τις οδηγίες του βρήκαν τη εικόνα της Παναγίας και το Σταυρό όρθια πάνω στο νερό, ενώ η λαμπάδα έκαιγε ακόμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ