Κερκύρας Νεκτάριος: Χάριν της παγκοσμιοποιήσεως, καταστρέφονται λαοί και έθνη.

0
39
Κερκύρας Νεκτάριος

Κερκύρας Νεκτάριος: Ο Μητροπολίτης Κερκύρας εξαπέλυσε επίθεση στην παγκοσμιοποίηση και εξέπεμψε σήμα κινδύνου για την ανθρωπότητα.

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, με την παρουσία πλήθους πιστών ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Έλληνες και Ρώσοι προσκυνητές στην Κέρκυρα!

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, για την παρουσία των προσκυνητών, τόσο Ελληνών, όσο και Ρώσων, ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της ημέρας, από την Α’ προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου.

Ο Απόστολος των εθνών στην προς Κορινθίους επιστολή του στηλιτεύει τα ειδωλολατρικά φαινόμενα, επισημαίνει τα προβλήματα που έχει φέρει ο πλούτος που υπάρχει στην περιοχή και οδηγεί στην αναζήτηση ηδονών και προτρέπει του Κορινθίους,  να βρίσκονται εν εγρηγόρσει, να έχουν αγάπη προς τον Θεό και στους αδελφούς και να είναι ανδρείοι στην πίστη, “Γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε”.

Όλα αυτά ήταν (και είναι πάντα και παντού) ανάγκη να γίνονται για τον Χριστό και όχι για τον εαυτό τους.

Δυστυχώς όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος σήμερα η ανθρωπότητα έχει παραδοθεί στον υλισμό του καταναλωτισμού και την ικανοποίηση των ψεύτικων αναγκών.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, χάριν της παγκοσμιοποιήσεως, καταστρέφονται λαοί και έθνη. Στην εποχή μας τόνισε εκλείπουν η αγάπη και το πνεύμα ανδρείας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μένουν εδραίοι στην πίστη στον Τριαδικό Θεό, με πνεύμα διακονίας προς τους υπόλοιπους ανθρώπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ