Το κράτος πρέπει να πληρώνει τους ιερείς – Ξέσπασμα Μητροπολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

0
65
Εκκλησία

Ξεμένουν από ιερείς οι Μητροπόλεις της χώρας με αποτέλεσμα στην Εκκλησία να υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για το μέλλον.

Στην αντεπίθεση περνάει η Εκκλησία μετά τα βέλη που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα από την πολιτεία.

Και αυτό γιατί όπως φαίνεται το κράτος δεν είναι συνεπές προς τις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να παρατηρείται τραγική έλλειψη ιερέων στην χώρα.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ: Χριστόδουλος: Η κορύφωση στις συγκρούσεις κράτους – Εκκλησίας


Το που θα οδηγήσει αυτό είναι προφανές αφού σε λίγα χρόνια θα είναι αδύνατη η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των Ορθοδόξων.

Μιλώντας στην Αρκαδική Τηλεόραση  ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας με πικρό χιούμορ ανέφερε την περίπτωση ιερέα ο οποίος καλύπτει, εξαντλώντας κάθε ανθρώπινο όριο, 5 χωριά.

«Βρήκα ένα παπά που πήγαινε σε 5 χωριά και του είπα … μπράβο παπά μου, είσαι Πενταπόλεως» λέει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στην κάμερα της Αρκαδικής Τηλεόρασης από τον οικισμό Μαυράδες της Γορτυνίας.

Δραματική η έλλειψη ιερέων.
Γιατί όμως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο να γίνεται μια Θεία Λειτουργία τον μήνα ή κάθε ενάμιση μήνα ή μια φορά στους δυο μήνες;  «Αυτό συμβαίνει ότι οι ιερείς δεν πληρώνονται και το σκέφτεται ο άλλος, που έχει οικογένεια…. Το Κράτος έκοψε τους μισθούς των ιερέων…» είναι η απάντηση του Μητροπολίτη.
Όπως αναφέρει ο Σεβασμιώτατος στα 65 εφημεριακά κενά της Μητροπόλεως του από την κρατική βοήθεια καλύπτεται μόνο μία θέση το χρόνο.

Ο Ιερέας κρατεί την Πίστη, σημειώνει στις δηλώσεις του, και άρα πρέπει να πληρώνεται όπως αναφέρει μιλώντας στην κάμερα.
« Η Εκκλησία παραχώρησε την περιουσία της αλλά υπέγραψε το κράτος την υποχρέωση ότι θα αναλάβει να πληρώνει τους ιερείς. Αυτά  είναι πρωτόκολλα, είναι έγγραφα» αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Γόρτυνος.

Η κυβέρνηση θα ακούσει αυτή την φορά;

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ