Ελλάδα – Ρωσία : Ενισχύεται το «Ορθόδοξο τόξο» – Πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

0
124
ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Ελλάδα – Ρωσία: Συνάντηση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων απηύθηνε επίσημη πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο να επισκεφτεί την Εκκλησία της Ρωσίας.

Μία πρόσκληση η οποία έγινε με χαρά δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος σχεδιάζει άμεσα την μετάβαση του στην Ορθόδοξη Ρωσιά.

Χαρακτηριστικά μετά την συνάντηση τους ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε τον αγαπητό αδελφό Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ και ανταλλάξαμε απόψεις, δεχτήκαμε χαιρετισμούς από τον Πατριάρχη Ρωσίας και του στέλνουμε και εμείς τους δικούς μας και πιστεύουμε πως θα βρεθούμε σύντομα στην Ρωσία».

Στην αντιφώνηση του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων ανέφερε: «Ο Πατριάρχης στέλνει τις θερμές ευχές του στον Αρχιεπίσκοπο, χαίρομαι που η Διαχριστιανική σύσκεψη στην Λέρο μου έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθώ τον Αρχιεπίσκοπο. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχιστούν οι καλές σχέσεις που έχουμε».

Σημειώνεται πως ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, όπως ανέφερε και στην τοποθέτηση του, επισκέπτεται την Ελλάδα με αφορμή τη σημαντικότατη Διαχριστιανική Σύσκεψη της Λέρου που τοποθετεί ακόμα μια φορά την πατρίδα μας στο κέντρο των εξελίξεων.

Με αυτή την ευκαιρία ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέφερε και την σημαντικότατη για την σύσφιξη των σχέσεων των Ορθοδόξων κρατών μας πρόσκληση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ