Παναγία Σεϊντανάγια: Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια θα μεταφερθεί από τον κεντρικό ναό του χωριού

0
45
Παναγία Σεϊντανάγια

 Παναγία Σεϊντανάγια: Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια η Ιερά Εικόνα της θα μεταφερθεί από τον κεντρικό ναό του χωριού.

Όπως έγινε γνωστό από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Σεϊντανάγια, για πρώτη φορά μετά από εκατό περίπου χρόνια, θα μεταφερθεί από τον κεντρικό ναό του χωριού στο παρεκκλήσιο της Παναγίας Ασπροβουνιώτισσας, με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, και θα τεθεί προς προσκύνηση την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 6:00μ.μ. μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες βυζαντινές εικόνες της Θεοτόκου, οι οποίες σώζονται στην Κύπρο.

Η εικόνα της Παναγίας Σεϊντανάγια στο Φρέναρος συγκεντρώνει πλήθη πιστών καθώς είναι γνωστά τα θαύματα που έχουν γίνει σε πιστούς.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση η εικόνα προέρχεται από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ασπροβουνιώτισσας (δρόμος Φρέναρους-Βρυσούλλων ) και μεταφέρθηκε για προστασία στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Φρέναρος γύρω στο 1920.

Τονίζεται και πάλι πως η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Σεϊντανάγια, για πρώτη φορά μετά από εκατό περίπου χρόνια, θα μεταφερθεί από τον κεντρικό ναό του χωριού στο παρεκκλήσιο της Παναγίας Ασπροβουνιώτισσας,  και μετά το πέρας του Εσπερινού θα ψαλεί η Παράκληση προς την Θεοτόκο, καθώς και το Μικρό Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς προς την Παναγία.

Η ιερά εικόνα θα τεθεί προς προσκύνηση και το πρωί της Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου. από τις 6:00 π.μ. μέχρι το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ