Το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου

0
88
ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΗΜΑΤΑΡΡΙΣΑ

Το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου: Η Ορθοδοξία γιορτάζει την Υπερμάχο Στρατηγό, την μητέρα που ανοίγει την αγκαλιά της σε κάθε έναν που την χρειάζεται.

Σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Ορθοδοξία. Με την γέννηση της Παναγίας ξεκίνησε να υλοποιείται το Θείο Σχέδιο για την Σωτηρία του κόσμου.


Γόρτυνος Ιερεμίας: Δεν νοείται σπίτι Ορθοδόξου χωρίς την εικόνα της Παναγίας


Η μητέρα του Ιησού διακρίθηκε για την πίστη της. «Αν η πρώτη γυναίκα, η Εύα, με την ανυπακοή της, μαζί με τον Αδάμ οδήγησαν την ανθρωπότητα εκτός του Παραδείσου και το θάνατο, η υπακοή της Παναγίας μας στο θέλημα του Θεού, μάς ανακάλεσε από τη δουλεία και μάς οδήγησε στην Ανάσταση της Ανθρωπίνης φύσεως στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού και κατά συνέπεια οδήγησε στη σωτηρία ολόκληρη την ανθρωπότητα», αναφέρει ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος σε αφιέρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου.


Παναγία Σεϊντανάγια


Η εορτή της Γεννήσεως της Παναγίας έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο τής Εκκλησίας μας.


Θαύμα: Σε ΒΙΝΤΕΟ η προσωπική μαρτυρία για το σύγχρονο θαύμα της Παναγίας Χρυσελεούσας


Σήμερα γεννάται η δόξα και το κήρυγμα των Προφητών. Με τη γέννησή της η Μαριάμ ανατρέπει την κατάρα της στειρότητας. Η πρώην άγονη χώρα και η πρώην στείρα Άννα, τίκτει θαυματουργικά την καρποφόρα γη, τη θεόπαιδα και τροφό της ζωής μας. Τα σπλάχνα της Θεοτόκου δέχονται τον ουράνιον Άρτον, τον Λυτρωτή και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.


Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Η εμφάνιση της Παναγίας στον κοσμοκαλόγερο Χατζηφλουρέντζο (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι ενάρετοι Ιωακείμ και Άννα προσεύχονταν καθημερινά να αποκτήσουν ένα παιδί. Ο Θεός εισάκουσε τις προσευχές τους και έκανε πραγματικότητα το αίτημά τους: τους αξίωσε να φέρουν στον κόσμο την Υπεραγία Θεοτόκο, τη γυναίκα που έμελλε να γεννήσει τον Σωτήρα του κόσμου.

Μαζί με τους δίκαιους Ιωακείμ και Άννα χαίρονται και όλοι οι πιστοί. Και τούτο διότι η Μητέρα της ζωής, καθαρισθείσα δια του Αγίου Πνεύματος από το προπατορικό αμάρτημα, το οποίο κληρονόμησε από τους γονείς της, με τον Άχραντο τόκο της, έφερε τη χαρά, έλυσε την κατάρα και το σκοτάδι τής αμαρτίας και απάλλαξε από τη φθορά το ανθρώπινο γένος, λυτρώνοντάς το από το θάνατο.

Το μήνυμα του Επισκόπου Μεσαορίας για την μαρτυρική Κύπρο

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος αναφέρεται όμως με την ευκαιρία και στην Κύπρο και στον πόθο που έχουν οι Χριστιανοί της νήσου να την ξαναδούν ελέυθερη.

Αυτή τη λύτρωση ευχόμαστε, τονίζει, να απολαύσει και το πολύπαθο νησί μας, σε συνθήκες ελευθερίας και ειρήνης, που σε κάθε περιοχή τιμά το γενέθλιο της Θεοτόκου με κορυφή την πανηγυρίζουσα Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου.

Η σκέψη σήμερα φτερουγίζει στις κατεχόμενες εκκλησίες μας στον Τράχωνα, τον Γερόλακκο, το Τραχώνι της Κυθρέας, στα Γέναγρα και σε όλους τους ναούς μας όπου τιμάται ιδιαίτερα το Γενέσιον της Θεοτόκου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ