Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «Νίνα Πατρικίδου»: Πότε θα γίνει η ακρόαση νέων μουσικών (BINTEO)

0
109

Η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «Νίνα Πατρικίδου» διακρίνεται για το υψηλό της επίπεδο και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την ευκαιρία να αποτελέσουν μέλη της εξαίρετης Συμφωνικής Ορχήστρας «Νίνα Πατρικίδου» έχουν νέες και νέοι μουσικοί οι οποίοι θα εκτελέσουν ένα μουσικό κομμάτι της επιλογής τους προκειμένου να αξιολογηθούν.

Η ακρόαση είναι ανοιχτή σε μουσικούς από την ηλικία των 6 έως 25 χρονών και απευθύνεται σε μουσικούς όλων των επιπέδων, δηλαδή μπορούν να λάβουν μέρος ακόμη και αρχάριοι για τους οποίους λειτουργεί ειδικό τμήμα στην ορχήστρα.

Σημειώνεται πως η ακρόαση αφορά τα μουσικά όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας, δηλαδή:

  • Έγχορδα: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο
  • Ξύλινα πνευστά: φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, σαξόφωνο
  • Χάλκινα πνευστά: τρομπέτα, κόρνο, τρομπόνι, τούμπα
  • Κρουστά
  • Άρπα

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μεγάλου Βασιλείου 15, Κεραμικός).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο:

2130184436 , Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

e-mail: pnso.info@gmail.com

www.facebook.com/pnsogr

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα –μέχρι πρότινος υπό την αιγίδα του Γ΄ Προγράμματος της ΕΡΑ- ιδρύθηκε με την σημερινή της ονομασία το 1995 από τη γνωστή σολίστα και καθηγήτρια βιολιού Νίνα Πατρικίδου, με τη θερμή υποστήριξη του τότε συντονιστή του Γ΄ Προγράμματος Γ.Τσαγκάρη. Η ορχήστρα προέρχεται από την παιδική ορχήστρα «Εμμέλεια», η οποία ήταν ήδη γνωστή για τη μοναδική της στη χώρα μας ποιότητα, πραγματοποιώντας επί 3ετίας πλήθος επιτυχημένων συναυλιών ανά την Ελλάδα

Είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών -χωρίς την σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών- και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.

Μέλος της έχει τη δυνατότητα να γίνει κάθε παιδί που ασχολείται με την κλασσική μουσική ανεξάρτητα του τόπου διαμονής του, εφόσον βέβαια δύναται να συμμετέχει στις πρόβες.

Υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σχεδόν στο σύνολο των συναυλιακών χώρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης όπως: Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών (Θεσ/νίκης) ,Προεδρικό Μέγαρο, Βουλή, Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου κ.α. και σε πλήθος εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, με κοινωφελή σκοπό και έχει συμμετάσχει σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία. Ο ελληνικός τύπος τη βάφτισε ως «Ορχήστρα των θαυμάτων».

Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΑ και την ΕΡΤ έργα κλασσικής και σύγχρονης μουσικής και για περίπου 2 χρόνια υπήρχε ζωντανή κάλυψη από το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας των συναυλιών της με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Έχει συμπράξει με σπουδαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως L.Mordkovich, S.Kravchenko, H.Zack, Ντ.Μπακοπούλου, Λ.Καλαφάτη, Α.Κοντογεωργίου, Μ.Πλέσσα, Emma Shaplin κ.ά.
H Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα βραβεύτηκε από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική προσφορά της.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ