Αγιασμός ενάρξεως ενοριακών Συσσιτίων με Εσπερινό στην μνήμη του Αγίου Ευφροσύνου, του Μαγείρου

0
49
Δημητριάδος

Αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας των 27 ενοριακών Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος 2017-2018.

Η Εκκλησία στέκεται πάντα στο πλευρό των πιο αδυνάμων.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού κάθε χρόνο ενισχύει το ανθρωπιστικό της έργο και δίνει ισχυρό παρών σε κάθε κοινωνική δράση.

Σε αυτό το πλαίσιο η Τοπική Εκκλησία θα τιμήσει την μνήμη του Αγίου Ευφροσύνου, του Μαγείρου, προστάτου των εθελοντριών κυριών, που διακονούν στο Κέντρο Σίτισης «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» και στα Σπίτια Γαλήνης της Μητροπόλεώς.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 7μ.μ. στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων, των υπευθύνων των ενοριακών συσσιτίων.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον Αγιασμό ενάρξεως λειτουργίας των 27 ενοριακών Συσσιτίων για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος 2017-2018 και θα ομιλήσει.

Ο Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

Όπως αναφέρει ο ‘Αγιος Νικόδημος ο αγιορείτης, ο άγιος Ευφρόσυνος υπήρξε αγράμματος, τον ήλκυσε ο μοναχικός βίος, κι έτσι ανεχώρησε προς ένα κοινόβιο, όπου και εκάρη μοναχός.

Στην μονή ασχολήθηκε με την μαγειρική.

Ένα βράδυ ένας μοναχός ζήτησε από τον Κύριο να του δείξει στο όνειρο του την αιώνια ζωή και πράγματι στον ύπνο του βρέθηκε σε ένα υπέροχο μέρος.

Εκεί συνάντησε και τον Ευφρόσυνο! Μάλιστα ο Ευφρόσυνος του έδωσε ένα κλαδί με μήλα.

Όταν ξύπνησε ο μοναχός έτρεξε να βρεί τον Ευφρόσυνο ο οποίος του επιβεβαίωσε το όνειρο που είδε στον ύπνο του!

Ο μοναχός φώναξε όλους τους μοναχούς και τους είπε τι έγινε ο Ευφρόσυνος, θέλοντας ν΄αποφύγει τη δόξα των ανθρώπων, διέφυγε από παραπλήσια πόρτα, την ώρα που οι μοναχοί πρόσεχαν τη διήγηση, απομακρύνθηκε από το μοναστήρι, και δεν ξαναφάνηκε ποτέ πια.

Όσοι ήταν άρρωστοι, έφαγαν από κείνα τα μήλα και θεραπεύτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ