Κορίνθου Διονύσιος: Το ελληνικό γένος έχει στο DNA την πίστη του

0
40
ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και  δάκρυα στα μάτια των πιστών έφερε ο λόγος που απηύθηνε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος στο Λουτράκι.

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με πλήθους κόσμου, εορτάστηκε κι εφέτος το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο Ι. Ναό στο Λουτράκι, όπου αποθησαυρίζεται η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Γιάτρισσας».

Απευθυνόμενος σε όλους αυτούς που κάθε λίγο και λιγάκι τα «βάζουν» με την Εκκλησία ο Μητροπολίτης Διονύσιος δήλωσε ότι το ελληνικό γένος έχει στο DNA την πίστη του και κανένας δεν μπορεί να του την στερήσει.

«Το γένος το ελληνικό, στο DNA του έχει την πίστη του. Δεν παν να λένε ότι ο λαός μας δεν έχει ταυτότητα και μάλιστα θρησκευτική δεν παν να λένε ότι θα λάβουν τα μέτρα τους για να μην είμαστε οπισθοδρομικοί δεν παν να λένε ότι λένε, μια μικρή μειοψηφία είναι.

Θα περάσει.

Μια μικρή μειοψηφία η οποία προκειμένου να ξεπεράσει τα δικά της προβλήματα τα οποία δεν μπορεί να επιλύσει κάθε τρεις και λίγο τα βάζει με το Θεό…

Όμως λάθος πόρτα χτύπησαν εμείς θα μένουμε πάντα πιστοί στο Θεό μας.

Και ότι και να γίνει και σε κατακόμβες να μας ρίξουν πάλι θα βγάλουμε Αγίους», κατέληξε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.

Αναφερόμενος στη σημασία της ημέρας και στο Γενέσιον της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Διονύσιος υπογράμμισε:

«Συγκεντρωνόμαστε προκειμένου να τιμήσουμε τη Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός με την ευκαιρία των γενεθλίων της.

Κατά την εκκλησιαστική τάξη, το εκκλησιαστικό ημερολόγιο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και ήδη επτά ημέρες μετά αρχίζει να εκτυλίσσεται το εορτολόγιο της Εκκλησίας μας.

Το οποίο μέσα από τις θεομητορικές και δεσποτικές εορτές θα εμφανίσει το βίο του Κυρίου μας επί της γης ως ανθρώπου για να μας καλέσει η εκκλησία να μεμνηστευθούμε τον Θεάνθρωπο και διά αυτού ότι πνευματικό υπάρχει να επιλυθεί και κυρίως να υπάρξει η υπέρβαση του θανάτου που είναι κι ο μόνος εχθρός του ανθρώπου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ