Φθιώτιδος Νικόλαος: Ορθόδοξη Ελλάδα, ένα δένδρο που δεν θα ξεραθεί ποτέ, το δένδρο της πίστεως και της ελευθερίας

0
56
ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Φθιώτιδος Νικόλαος: Με ένα φλογερό λόγο γεμάτο νοήματα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τόνισε την ενότητα Ορθοδοξίας και Ελλάδας.

Από την Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της Λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας,την Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στην συμβολή της Παναγίας στη σωτηρία του κόσμου και επεσήμανε για ακόμη μια φορά  ότι Εκείνη είναι η μοναδική ελπίδα, προστασία και παρηγοριά μας.

Σε μια σαφή του τοποθέτηση -απάντηση προς όσους θέλουν να υποστηρίξουν την διαφορά Ελλάδας και Ορθοδοξίας σημείωσε: «Το μήνυμα που στέλνει εδώ από το Μοναστήρι της η Παναγία η Δαμάστα είναι, ότι χρειαζόμαστε μια ζωή που να έχει ρίζες και οι ρίζες είναι η πίστη μας. Για την πατρίδα μας επίσης η Παναγία στέλνει μυνήματα. Μας λέγει να θυμηθούμε τους εθνομάρτυρες Ησαΐα Σαλώνων και τον Αθανάσιο Διάκο, οι  οποίοι με την θυσία τους επότισαν το δένδρο που λέγεται Ορθόδοξη Ελλάδα, ένα δένδρο  που δεν θα ξεραθεί ποτέ, το  δένδρο της πίστεως και της ελευθερίας».

Επίσης ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε εγκαρδίως τους τοπικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς άρχοντες του τόπου που ετίμησαν, όπως πάντα,  με την παρουσία τους τις ιερές πανηγύρεις,  διότι με τον τρόπο αυτό επισφραγίζουν την Ενότητα της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ