Στη Ρωμαιοκαθολική Αποστολή στη Μπολόνια βρίσκεται ο Οικομενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

0
81
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια-Συλλείτουργο με Ρωμαιοκαθολικούς ανήμερα του Σταυρού.

 

Την Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια στην Ιταλία, επισκέπτεται από χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου και θα παραμείνει έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, όπως έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Μάιο.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος της Αρχιεπισκοπής της Μπολόνια, αποτελεί γεγονός χαράς η επίσκεψη του Πατριάρχου και ότι οι σχέσεις Ορθοδόξων και Καθολικών στην Μπολόνια είναι σχέσεις αγάπης και φιλίας.

Σήμερα Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και για Ορθόδοξους και για Ρ/Καθολικούς, ο Πατριάρχης τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου μονσινιόρ Ματθαίου Ζούπι και ιερεών της μητρόπολης. Το βράδυ στην Ενορία του Corpus Christi (Via Enriques 56) ο Πατριάρχης θα συναντηθεί πιστούς από την Μπολόνια. Τέλος την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους στην Ιταλία, ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Liceo Malpighi και θα έχει συνάντηση με τους καθηγητές και τους μαθητές.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο γυναικείο μοναστήρι Carmelitane scalze στη Μπολόνια (Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017).

Visita del Patriarca ecumenico alle monache carmelitane scalze.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ