Κερκύρας Νεκτάριος: Αντίθετα από σήμερα κάποτε οι κυβερνώντες είχαν φόβο Θεού

0
66

Κερκύρας Νεκτάριος: Τα όσα είπε με σαφή αποδέκτη την κυβέρνηση και γενικότερα το πολιτικό σύστημα είναι η απάντηση της Εκκλησίας στις συνεχείς προκλήσεις που δέχεται.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό των Αγίων Πατέρων, στην πόλη της Κέρκυρας, όπου και χειροτόνησε Διάκονο, τον Μοναχό Πρόδρομο.

Στον λόγο του προς τους Πιστούς ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της  ημέρας για την Αγία μας Εκκλησία, την παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος αποτελεί την δόξα των πιστών, το καύχημα των βασιλέων. Στους προηγούμενους αιώνες οι άρχοντες είχαν φόβο Θεού, σε αντίθεση με την σημερινή εποχή, όπου η Εκκλησία μας εμπαίζεται και περιθωριοποιείται, από τους κρατούντες.  

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νέο Διάκονο, τον κάλεσε να άρει και εκείνος με την σειρά του τον σταυρό του, όντας Μοναχός. Ο σταυρός αυτός περικλύει το εκκοσμικευμένο πνεύμα του αιώνος τούτου. Η αποστολή των Κληρικών εδράζεται στην άρση αυτή του σταυρού και στην καθημερινή σταυροαναστάσιμη μαρτυρία. Η ξενιτία είναι σπουδαίο πράγμα. Ο Μοναχός ξενιτεύεται από την ζωή της εμπαθούς καταστάσεως, σταυρώνει τον παλαιό άνθρωπο και συμπορεύεται με τον Κύριο της Δόξης.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τον π. Πρόδρομο να διατηρεί μέσα του το αγωνιστικό πνεύμα, που είναι ίδιον του λαού, απ’όπου και προέρχεται, της ηρωικής Σπάρτης, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ