Αιχμές από τον βιομήχανο Κων. Λούλη για την δωρεά στην Μητρόπολη

0
99
Καμπάνα

Για αιχμές από τον Βολιώτη αλευροβιομήχανο Κ. Λούλη με αφορμή εκκρεμότητα που υπάρχει με οικονομική δωρεά που είχε κάνει στην Μητρόπολη Δημητριάδος κάνουν λόγο τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν ο αλευροβιομήχανος αναφέρθηκε σε οικονομική δωρεά που είχε κάνει στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος προκειμένου να κατασκευαστεί Ίδρυμα Χρόνιων Πασχόντων στη μνήμη της μητέρας του Εύης Λούλη, το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ.

Ο Βολιώτης αλευροβιομήχανος εξέφρασε την πικρία του ενώπιον μάλιστα του Μητροπολίτη Δημητριάδος λέγοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του τα εξής :

«Δυστυχώς το όραμά μου για τη δημιουργία ενός ιδρύματος χρονίων παθήσεων στη μνήμη της μητέρας μου, πριν από 17 χρόνια, ενώ κατέβαλα τα χρήματα στη Μητρόπολη Δημητριάδος, ο Κύριος δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί, για λόγους που αυτός γνωρίζει. Μετά την πικρία και την απογοήτευση για την κονιορτοποίηση αυτού του οράματος, ο Θεός έφερε στον δρόμο μου ένα νέο σχετικά κληρικό. Η ηρεμία του, ο λόγος του, τα έργα του, το ήθος του και προπαντός η ανυποκρισία του, με εντυπωσίασαν. Ο κληρικός αυτός είχε μόνον ένα πρόσωπο και ένα μόνο σκοπό. Την προσφορά και την αγάπη, μέσα από μια χρηστή και έντιμη διαχείριση των δωρεών των συνανθρώπων του.

Είμαι σίγουρος πως οι κάτοικοι αυτής της πόλεως και γενικά του νομού, θα συνειδητοποιήσουν την ευλογία για τον τόπο μας να λειτουργούν δυο τέτοιες κοινωνικές εστίες και θα εκτιμήσουν το τεράστιο έργο του πατρός Αντωνίου, το ήθος και την εντιμότητά του. Είναι άξιος επαίνου γιατί το έργο του δεν το έχει στηρίξει οικονομικά ούτε το κράτος, ούτε η εκκλησία, ούτε κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα. Προσωπικά είμαι ευγνώμων στον Θεό που γνώρισα έναν άξιο και έντιμο κληρικό, ικανό να διαχειρισθεί αυτή τη δωρεά, αυτές τις υπέροχες εστίες αγάπης».

Διαβάστε περισσότερα στον Τhessalianews για την δωρεά του βιομηχάνου στον οργανισμό «Η Κιβωτός του Κόσμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ