Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος: Προτείνει για Μητροπολίτη τον Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη

0
81
Σταγών και Μετεώρων

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος άνοιξε τα χαρτιά του για τον νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων δείχνοντας τον Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη

Σε κατανυκτικό και  μεγαλόπρεπο κλίμα πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ι.Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγ. Βησσαρίωνος, του πολιούχου της Καλαμπάκας. Την πομπή συνόδευσαν η Φιλαρμονική του Δήμου, άγημα της Σ.Μ.Υ., τα Σώματα Ασφαλείας , εκπρόσωποι προσκόπων, οι αρχές του τόπου και ο ευσεβής λαός.

Σταγών και Μετεώρων

Ο Σεβασμιώτατος στο Θείο λόγο που κήρυξε, αφού αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Βησσαρίωνος, τόνισε πως ο Θεός όπως και σε εκείνα τα δύσκολα χρονιά για τον Ελληνισμό και τον τόπο φρόντισε να αναδείξει κάποιον Άγιο για να ποιμάνει το λαό του, έτσι και τώρα ελπίζει να αναδείξει έναν Επίσκοπο Άγιο με χάρη Θεού.

Σταγών και Μετεώρων

Συμπλήρωσε πως οι Επίσκοποι πρέπει να εχουν γαλουχηθεί και ανδρωθεί με καλογερικό πνεύμα ενώ ευχήθηκε στο λαό της Καλαμπάκας και στον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη να είναι εκείνος ο οποίος θα ποιμάνει τον τόπο.

Η λιτανεία ξεκίνησε μετά τον εσπερινό όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων και τοποτηρητής της Ι.Μητροπόλεώς κ. Μάξιμος, από το Μητροπολιτικό Ναό που φέρει το όνομα του Αγίου και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλεως όπου τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας.

Σταγών και Μετεώρων

Στη λιτανεία συμμετείχε και ο ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ