Σαντορίνη: Οργή για το βίντεο κλίπ στην εκκλησία – Πυρά και κατά των LIDL (BINTEO)

0
51
ΡΑΠΕΡ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Σαντορίνη: Σάλος έχει προκληθεί για το βίντεο κλίπ ράπερ μέσα σε εκκλησία. Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας αντέδρασε έντονα. Στην δήλωση της σχολιάζει και το περιστατικό με τα LIDL.

Αυτό το βίντεο κλίπ του αμερικάνου ράπερ Ρικ Ρος έχει εξοργίσει την Μητρόπολη Θήρας αφού όπως λένε το γύρισμα στην εκκλησία του Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου έγινε χωρίς άδεια και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων περιστατικών που προβληματίζουν.

Πιο αναλυτικά η Μητρόπολη τονίζει:

«Με θλίψη σήμερα λάβαμε γνώση της χρήσεως του εσωτερικού χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου Θήρας ως «σκηνικού» για την κινηματογράφηση μουσικού βίντεο.

Το επαίσχυντο αυτό γεγονός συνέβη χωρίς καμία γνώση και άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων.

Αυθημερόν διατάχθηκε πειθαρχική διαδικασία για την εξακρίβωση των συνθηκών του περιστατικού και την απόδοση ευθυνών για τη βεβήλωση του ιερού χώρου, ενώ θα ζητηθεί και δικαστική προστασία κατά παντός υπευθύνου.

Σήμερα, επίσης, ημέρα τιμής και μνήμης της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να σχολιάσουμε την πρόσφατη παραχάραξη των φωτογραφιών Ιερών Ναών της Θήρας λόγω της αφαιρέσεως του Τιμίου Σταυρού από τις εταιρείες LIDL και ΜΕΒΓΑΛ.

Επειδή η Ιερά Μητρόπολη δεν είναι θιασώτης της θεωρίας περί «πολυπολιτισμικού» χαρακτήρα των μνημείων, καθιστούμε σαφές ότι η παραχάραξη στην φωτογραφική αποτύπωση ενός Ιερού Ναού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για λόγους πολιτικής ή εμπορικής σκοπιμότητας. Αντίθετα προδίδει έλλειψη σεβασμού στην ακεραιότητα και στην ιερότητα των μνημείων και δυστυχώς έλλειψη μορφώσεως.

Αν ως Έλληνες αποδεχόμαστε ελαφρά τη καρδία τέτοια επιχειρήματα «πολιτικής ορθότητας» ή «πολυπολιτισμικότητας» για την νόθευση των σεβασμάτων της πίστεως μας και του πολιτισμού μας εντός Ελλάδος, ας έχουμε πάντως υπ’ όψιν μας ότι συναφείς δικαιολογίες χρησιμοποιούνται και από αλλόθρησκα κράτη για να δικαιολογήσουν βεβηλώσεις σε χριστιανικούς Ναούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ