Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας: Κατάφερε να αποτρέψει την τοποθέτηση του ραντάρ

0
20

Απετράπει τελικά η εγκατάσταση ραντάρ στη Θήρα με τα τους αγώνες των κατοίκων και της Μονής Προφήτη Ηλία Θήρας μετά από συνάντηση με τον ΑΝΥΕΘΑ και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μονής Προφήτη Ηλία Θήρας

Έχουμε ευχάριστες εξελίξεις για το θέμα του παρακείμενου στη Μονή μας Ραντάρ. Μετά την επιχείρηση τοποθέτησης του ραδιοθόλου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης συνάντηση του Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Βίτσα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, του Δημάρχου Θήρας Αναστασίου – Νικολάου Ζώρζου, του Ηγουμένου της Μονής μας π. Δαμασκηνού και του νομικού συμβούλου της Μονής μας κ. Λουκά Ζυγούρου.

Κατά τη διάρκεια αυτής και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως το Ραντάρ πρέπει να μετεγκατασταθεί από το νησί μας και πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι μελέτες μετεγκατάστασης.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το κείμενο της συμφωνίας, όπως υπογράφηκε από τους κυρίους Βίτσα και Αποστολάκη. Απομένει μόνο η αποστολή του πρωτοτύπου στο Δήμο Θήρας, ώστε και τυπικά να υπογραφεί και από το Δήμαρχο Θήρας και τον π. Δαμασκηνό.

Ευχαριστούμε πολύ το λαό της Θήρας για την υποστήριξη του, η οποία έκανε καταφανή την ανάγκη απομάκρυνσης του Ραντάρ από το νησί μας εν γένει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ