Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Κύπρο – ΦΩΤΟ

0
16
ΚΥΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος εξέφρασε βαθύτατες ευχαριστίες και ευχήθηκε  η Εκκλησία της Κύπρου σύντομα να αξιωθεί να αποκαταστήσει τις μέχρι σήμερα κατεχόμενες περιφέρειές της.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, επισκέφθηκαν  το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τη Διευθύντρια, τον Καθηγητικό Σύλλογο και τους μαθητές του Σχολείου.ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξεύρεση τρόπων προσεγγίσεως της μαθητιώσης νεολαίας, η οποία δυστυχώς στις μέρες μας βάλλεται από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι παρακωλύουν την υγιή επικοινωνία και διάπλαση των χαρακτήρων, που είναι και η πρωταρχική αποστολή της Παιδείας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος παρέθεσε δεξίωση στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Μετά το τέλος της δεξίωσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου στο Προεδρικό Μέγαρο.ΔΕΞΙΩΣΗ

Στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, έλαβε χώρα η τελετή απονομής του χρυσού παρασήμου του Αποστόλου Βαρνάβα, της υψίστης τιμής διάκρισης της Εκκλησίας της Κύπρου προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Παρόντες ήταν εκτός από τον Μακαριώτατο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Παιδείας, ο Γενικός Εισαγγελέας, οι Αρχηγοί της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι Πρόεδροι και μέλη των Επιτροπών Δημόσιας και Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Δήμαρχοι, Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων και της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρέσβεις, Τμηματάρχες των Υπηρεσιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Διευθυντής του Ραδιοφώνου «Ο ΛΟΓΟΣ» και πολλοί κληρικοί και λοιποί λαϊκοί.

Έκδηλα συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, εξέφρασε βαθύτατες ευχαριστίες για την τιμή που του αποδόθηκε και ευχήθηκε όπως η αρχαιοτάτη Εκκλησία της Κύπρου σύντομα αξιωθεί να αποκαταστήσει τις μέχρι σήμερα κατεχόμενες περιφέρειές της.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, στην ομιλία του, εξήρε τη μακροχρόνια προσφορά του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου τόσο στην Εκκλησία όσο και στην Παιδεία, τονίζοντας ότι τέτοιοι άνδρες αρμόζει και επιβάλλεται να επιβραβεύονται και να προβάλλονται προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.ΠΑΡΑΣΗΜΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ